زمرد عمان؛ شهر زیبای صلاله

شهر صلاله

عمان دارای چند شهر مهم است، اما می‌توان مهم‌ترین را شهر مسقط دانست، چرا که این شهر مرکز حکومت کشور سلطنتی عمان است. اگر بخواهیم انتخاب دومی را برای کشور عمان داشته باشیم، قطعا شهر صلاله است. این شهر در منطقه‌ای کوهستانی قرار گرفته است و همین امر باعث شده که این شهر با تمامی شهرهای عمان، دارای تفاوت‌های بسیاری باشد.

جزئیات شهر صلاله

شهر صلاله را در حال حاضر می‌توان قطب گردشگری کشور سلطنتی عمان دانست. اما باید دید که این شهر چه مشخصاتی را دارد.

موقعیت جغرافیایی شهر صلاله

این شهر را می‌توان جنوبی‌ترین شهر عمان دانست و فاصله صلاله تا پایتخت یعنی مسقط، چیزی در حدود 1000 کیلومتر است. شهر صلاله مرکز استان ظفار است و از نظر سیاسی نیز جایگاه خاص خود را دارد.

این شهر از جنوب با دریا احاطه شده است و از طرف شمال با کوهستانی سرسبز محاصره شده است. در شرق این شهر، کوهستان مرتفع سمحان قرار گرفته است، که به نوعی ابرهای موسمی را سد می‌کند. رقص ابرها روی این کوه بسیار چشم نواز است و تجربه این پدیده برای همه لذت بخش خواهد بود. باید بدانید که این شهر تا مرز یمن تنها 160 کیلومتر فاصله دارد.

موقعیت تجاری شهر صلاله

باید بدانید که استان ظفار، منطقه آزاد تجاری در عمان است، همین امر باعث شده است که صلاله به یک قطب تجاری در عمان تبدیل شود. با انجام این عمل در سال 2006، سرمایه گذاران و شرکت‌های بزرگ مایل به تاسیس شرکت و کمپانی در این کشور شدند.

این منطقه برای سرمایه‌گذاران جذاب است، چرا که معافیت‌های کلی و درصدی مالیاتی وجود دارد و همچنین عوارض گمرکی به طور کلی وجود ندارد.

از دیگر نکات مهم، می‌توان فاصله کم با یمن برای تجارت، و نزدیکی این شهر به کانال سوئز نیز اشاره کرد.

بندر کانتینری صلاله نیز یکی از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی این منطقه به شمار می‌رود. این بندر را می‌توان در ردیف 10 بندر کانتینری برتر جهان دانست.

تجارت ارز دیجیتال در عمان

در سال‌های اخیر، پایگاه‌های ارز دیجیتال در این کشور بسیار مورد اهمیت قرار گرفته است. همین امر باعث شده که در نزدیکی صلاله، پایگاه‌های ارز دیجیتال ایجاد شود که برای عمان بسیار سودآوری به همراه خواهد داشت.

مردم و فرهنگ

این شهر دارای 448.000 نفر جمعیت در سال 2023 است. صلاله مشاهیر زیادی را داراست که می‌توان به سلطان قابوس، پادشاه پیشین حکومت سلطنتی عمان نسبت داد. شخصیت‌های سیاسی زیادی نیز در این شهر متولد شده‌اند.

تحصیلات و دانشگاه‌های معتبر شهر صلاله

به طور کلی شهر صلاله دارای سه دانشگاه بزرگ است.

  • دانشگاه کالج فناوری

دانشگاه فناوری عمان، با توجه به زیر ساخت‌های ایجاد شده تکنولوژی در منطقه ظفار، یکی از بهترین انتخاب‌ها برای دانشجویان شد است. این دانشگاه نیز تحت حمایت دولت است.

  • دانشگاه علمی کاربردی

این دانشگاه در بخش انگلیسی نیز به ارائه خدمات مشغول است. هدف از ایجاد بخش زبان انگلیسی، تربیت دانش‌آموزان I.T است، تا در سطح جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند. این دانشگاه تحت حمایت دولت عمان است.

  • دانشگاه خصوصی ظفار

این دانشگاه که در بخش خصوصی تاسیس شده دارای سهام بسیار زیادی است. سهامدار این دانشگاه شخص مستحیل المشانی است که عموی سلطان قابوس است.

  • مدرسه بریتانیایی صلاله

این مدرسه در سال 1970 تاسیس شده است و برنامه درسی این مدرسه طبق مدارس انگلستان و ولز پیش می‌رود.

  • مدرسه هندی صلاله

این مدرسه در سال 1981 تاسیس شده است، این مدرسه تماما توسط هندی‌ها تشکیل شده است و تامین مالی این مرکز از راه‌های شخصی تامین می‌شود. هدف از تشکیل این مدرسه، آموزش به فرزندان مهاجران هندی است که در صلاله مشغول به کار هستند. این مدرسه کودکان ملیت‌های مختلف ار نیز قبول می‌کند و صرفا برای هندی‌ها نیست.

حمل و نقل

حمل و نقل را در این منطقه می‌توان از 3 طریق انجام داد.

1.حمل و نقل هوایی

فرودگاه بین‌المللی صلاله را می‌توان مهم‌ترین راه ارتباطی دانست. این شهر با پروازهای مستقیم هند، ایران، قطر، امارات و عربستان سعودی در دسترس است. عمان ایر این پرواز‌ها را به طور مستقیم به این کشورها انجام می‌دهد.

اما میانیگن این پروازها بدین شرح است.

به طور متوسط روزانه 5 پرواز از صلاله به مسقط صورت می‌گیرد. به صورت هفتگی، 2 پرواز به دبی انجام می‌شود. قطر ایرویز Air Ways نیز پروازهای مستقیم از صلاله به دوحه را نیز انجام می‌دهد، که از این طریق می‌توان به 130 کشور جهان سفر کرد.

در ماه پاییز سفر به ترکیه و سوئد نیز قابل انجام است.

2.حمل و نقل شهری

تاکسی‌ها در این شهر به رنگ نارنجی و سفید هستند و همچنین پلاک این خودروها به رنگ نانجی است و کرایه در این شهر چیزی در بین 50 بایسه تا 2 ریال است.

مینی‌بوس‌ها نیز رنگی همانند تاکسی‌ها دارند که به شکل نارنجی و سفید یافت می‌شود. باید بدانید که صلاله دارای قانون مقرری برای کرایه نیست و رانندگان طبق قوانین نانوشته اقدام به محاسبه کرایه می‌کنند. کاریه در این شهر بین راننده و مسافر تعیین می‌شود و به گونه‌ای که برای پرداخت کرایه مذاکره می‌شود.

3.حمل و نقل دریایی

بندر صلاله یکی از بندرهای عمیق در عمان شناخته می‌شود، که این امر باعث می‌شود بندر صلاله به دومین بندر پر ترافیک خاورمیانه تبدیل شود. همچینین این بندر به یازدهمین بندر شلوغ ترانسفر در جهان تبدیل شود.

عمق این دریا به حدی است که می‌تواند کشتی‌هایی به عمق 18 متر را برای پهلوگیری در این بندر دعوت کند و علاوه بر کشتی‌های تجاری، کشتی‌های مسافرتی و لوکس نیز پهلو می‌گیرند.

مدیریت این بندر بر عهده خدمات بنادر صلاله صورت می‌گیرد، که به اختصار S.A.O.G است.

تمدن و تاریخ در شهر صلاله

باستان شناسان طبق آثار و کتیبه‌های کشف شده، به این نتیجه رسیده‌اند که منطقه صلاله، یک مکان بسیار باستانی محسوب می‌شود و تمدنی چند هزار ساله را در دل خود جای داده است.

باید بدانید که شهر صلاله در طول سده اخیر، دستخوش تصرف استعمارگران شده بود.

استعمارگران پرتغالی

پرتغالی‌ها در سال 1507 این شهر را به تسخیر درآوردند و فرهنگ و زبان پرتغالی تا مدت‌ها پس از ترک این شهر، در بین مردم به جا مانده بود. پرتغالی‌ها در سال 1650 از صلاله خارج شدند.

استعمار صلاله توسط انگلستان

شهر صلاله موقعیت بسیار استراتژیکی را دارد، همین امر باعث شده بود تا طی قرن‌های گذشته، این شهر را تسخیر کنند. در نتیجه پس از ترک پرتغالی‌ها، انگلیسی‌ها در سال 1799 میلادی کنترل این شهر را در دست گرفتند و در قلعه صلاله به اقامت پرداختند. انگلیسی‌ها زبان انگلیسی را بین مردم انگلستان رواج دادند، اما انگلیسی‌ها در  سال 1970 نهایتا صلاله را ترک کردند. اما انگلیسی‌ها با تاسیس مدرسه و بیمارستان، باعث شدند که فرهنگ و بهداشت در این منطقه را افزایش بدهند.

اما به طور کلی صلاله به دو دلیل در طول سالیان زیاد تسخیر شده بود.

  • موقعیت استراتژیک

صلاله به دلیل قرارگیری در خاورمیانه و نزدیکی به آفریقا محل بسیار مناسبی برای قدرت نظامی است. انگلستان با کنترل صلاله توانست جلوی نفوذ روس‌ها را در این منطقه بگیرد و در نهایت تجارت خود را با کشورهای شرقی گسترش بدهد.

  • ضعف دولت

دولت و حکومت عمان در طی سالیان بلند مدتی، سر و سامان زیادی را نداشت و همین امر باعث شده بود تا کشورهای سلطه‌گر به راحتی به این کشور وارد شوند.

استقلال صلاله

صلاله در سال 1970 توسط سلطان قابوس آزاد شد. سلطان قابوس با شعار وحدت ملی توانست آزادسازی صلاله را آغار کند. در نتیجه این امر صلاله در سال 1975 به استقلال رسید و به بخشی از عمان تبدیل شد و مردم کل عمان را بسیار خوشحال کرد.

تاثیرات استقلال صلاله

استقلال صلاله 3 نتیجه مهم را به وجود آورد.

  • اهمیت صلاله

صلاله در نهایت به یکی از شهرهای مهم عمان تبدیل شد.

  • رشد اقتصادی

اقتصاد صلاله در نهایت باعث شد تا این شهر به رونق اقتصادی برسد، چرا که این شهر یک مرکز تجاری و آزاد بزرگ شناخته می‌شود.

  • گردشگری

این شهر با دارا بودن طبیعتی خارق‌العاده در شبه جزیره عربستان، توانسته توجه بسیاری از توریست‌ها را به خود جلب کند و به قطب گردشگری عمان تبدیل شده‌ است.

مکان‌های گردشگری شهر صلاله

همانطور که گفتیم این شهر به دلیل کوهستانی بودن منطقه صلاله، بسیار سرسبز است. چرا که با وجود این رشته کوه، ابرها در مقابل کوه‌ احاطه می‌شوند و در نتیجه بارش باران زیاد خواهد بود.

ساحل نارگیل

این ساحل زیبا حال و هوایی مثل سواحل مالدیو را دارد، چرا که دریای بسیار آبی، شن‌های روان و سفید و درختان نارگیل کهن سال را در دل خود جای داده است.

تالاب الدهاریز

این تالاب در نزدیکی دریا واقع شده است و در فصول سرد سال، پذیرای پرنده‌های مهاجر است، که می‌توان به فلامینگوها اشاره کرد.

جمع‌بندی

شهر صلاله را می‌توان یکی از بهترین شهرهای خاورمیانه در آینده‌ای نزدیک دانست، چر که دولت عمان، سرمایه‌گذاری و اهداف بلندمدتی را برای این شهر در نظر گرفته است. برای سفر و سیاحت به این شهر، شما می‌توانید با مشاور لیدینگ عمان در تماس باشید. لیدینگ عمان، بهترین تجربه سفر از عمان را برای شما خواهد ساخت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up