راهنمای جامع مقررات فرودگاهی عمان

مقررات فرودگاهی عمان

عمان ‌این روزها به مقصد محبوب ایرانیان برای سفر تبدیل‌شده  است. چه بحث سفر کوتاه‌مدت به قصد گردشگری باشد، چه سفر تجاری به قصد صادرات و واردات و یا اقدام برای ثبت شرکت یا کارآفرینی و سرمایه‌گذاری، شما نیاز به شناخت قوانین و مقررات فرودگاهی عمان دارید. از مقررات ورود و خروج کالای دیجیتال گرفته تا مقدار ارز و جواهرآلات قابل حمل مجاز و یا حجم بار مجاز، همه این موارد در مقاله پیش‌رو برای شما شفاف شده‌است. با ما در ادامه بحث همراه باشید.

رمز عبور ورود به عمان: گام به گام تا اخذ ویزا

ایرانیان برای سفر به عمان نیاز به ویزا دارند. هر کدام از انواع ویزای عمان رویه و مدارک مختلفی را می‌خواهند که بهتر است با آگاهی نسبت به درخواست ویزا اقدام شود، در غیر این صورت شما مشمول جریمه از طرف حاکمیت عمان خواهید شد. برای سفر به عمان انوع مختلفی از ویزا در نظر گرفته شده که ما اینجا به اختصار به چند مورد اشاره میکنیم.

ویزای توریستی عمان:

ویزای توریستی عمان بسته به زمان اقامت در این کشور شامل انواع ۱۴ روزه، ۳۰ روزه و یا یک ساله می‌شود. طبیعی است هر نوع از ویزا فقط برای مدت مشخص شده اعتبار دارند و اقامت بیش‌تر از حد مشخص شده باعث جریمه می‌شود.

ویزای تجاری عمان:

این نوع از ویزا مناسب افرادی است که به قصد شرکت در نمایشگاه‌ها، جلسات تجاری و یا ایجاد روابط تجاری با بازرگانان عمانی دارند.

ویزای کاری عمان:

هنگامی که شما از یک شخص یا فروشگاه یا موسسه در عمان پیشنهاد کاری دارید میتوانید برای اخذ ویزای کاری این کشور اقدام کنید. طبیعی است مراحل و مدارک مورد نیاز این نوع از ویزا با ویزای تجاری متفاوت است.

ویزای درمانی عمان:

عمان برای بیمارانی که در کشور خود قادر به درمان بیماری ‌‌خود نیستند ویزای درمانی را پیشنهاد می‌کند. به واسطه این ویزا شما می‌توانید تا زمان درمان خود از خدمات درمانی کشور عمان استفاده کنید.

مقررات فرودگاهی عمان: قوانین مسافرین خارجی

هر مسافر‌ ایرانی در سفر به عمان باید به مواردی آگاه باشد که از بروز مشکلات پیشگیری کند و در صورت وقوع مشکلات بتواند سریعتر، نسبت به حل آن‌ها اقدام نماید.

ضرورت‌های امنیتی:

علاوه بر همراه‌ داشتن مدارک خود، حتما اسکن مدارک مهم مانند پاسپورت، برگ ویزا، کارت بازرگانی و … را در گوشی خود همراه داشته باشید تا در صورت گم شدن بتوانید نسبت به دریافت المثنی اقدام کنید. شماره تماس فوریت‌ها در کشور عمان ۹۹۹۹ است، البته امیدواریم هیچ وقت نیاز به تماس با فوریت های این کشور نداشته باشید.

گواهینامه و رانندگی در عمان:

افرادی که به قصد گردشگری به عمان سفر‌ می‌کنند می‌توانند با گواهینامه ایران تا تاریخ اعتبار آن در این کشور رانندگی کنند اما اگر قصد اقامت طولانی‌تر در عمان دارید باید با مراجعه به سفارت ایران در عمان نسبت به ترجمه و دریافت گواهینامه عمانی اقدام کنند.

قوانین گمرکی مسافرین:

ورود کالای تجاری به عمان مشروط به پرداخت عوارض است اما کالاهای غیرتجاری که همراه مسافر است مشکلی جهت ورود به عمان ندارند به جز توتون و تنباکو که باید عوارض‌شان پرداخت شود. همراه داشتن دارو هم قوانین خود را دارد؛ ورود داروهای آرامبخش و مسکن فقط در حد مصرف شخصی مجاز بوده و نیازمند نسخه پزشک متخصص است. ورود خارج از عرف داروهای مسکن و آرامبخش و داروهایی که حاوی مواد تخدیری هستند، بسته به حجم دارو، مجازات حبس، جریمه نقدی و اخراج از کشور را به دنبال دارد. ورود داروهای مخدر و کدئین‌دار نیز خلاف قانون بوده و بدون نسخه پزشک ممنوع است.

برای اطلاعات از تعرفه گمرک کالاها به مقاله “قوانین گمرکی عمان ” را مطالعه فرمایید.

قوانین ورود ارز و جواهرات:

عمان یکی از باارزش‌ترین واحدهای پولی را در دنیا دارد. واحد پولی عمان ریال عمان بوده و هر ریال به ۱۰۰۰ بیسه تقسیم می‌شود. از آنجایی که هر ریال عمان ۲/۶ دلار آمریکاست، باعث گمراهی ایرانیان شده و فرض می‌شود هزینه سفر کم خواهد بود در حالی که هزینه ها به نسبت درآمد و نرخ ریال عمان بوده پس قبل از سفر نسبت به بودجه لازم به خوبی تحقیق کنید. بانک ملی و بانک صادرات ایران در مسقط پایتخت عمان شعبه دارند اما با توجه به تحریم‌های بین‌المللی، ایرانیان قادر به باز کردن حساب ارزی در بانک‌های این کشور نخواهند بود و یا با مشکلاتی مواجه رو به رو است. عمان ورود و خروج ۶۰۰۰ ریال ارز، فلزات، سنگ‌های قیمتی، حواله و چک را مجاز می‌داند. برای ورود یا خروج مبلغ بیشتر باید حتما در فرودگاه‌های این کشور به مسئولین مربوطه گزارش دهید.

قوانین کالاهای ممنوع:

ماموران گمرک عمان نسبت به بازرسی کالاها و محموله‌های مسافرین به شدت جدی هستند بنابراین آگاهی از حجم کالای غیرمجاز و همچنین کالاهای ممنوعه بسیار ضروری است. گفتیم که ورود کالای غیرتجاری آزاد بوده اما همین مورد هم باید در حجم معقول صورت بگیرد. برای مثال ورود سیگار تنها تا ۴۰۰ نخ مجاز است. مطالق قوانین بین‌المللی همراه داشتن مایعات در بار و ساک دستی به هر شکلی ممنوع می باشد. همراه داشتن مواد خوراکی مانند مایعات، آب، سوپ، مربا و غیره در ساک دستی برخلاف قانون است. ژل، مایعات و عطر با حجم بیش‌تر از ۱۰۰ میلی‌لیتر در بخش بار مجاز نیست. همچنین با ورود هرگونه مشروبات الکلی، گوشت‌هایی که به شکل اسلامی ذبح نشده اند، کالاهای اسرائیلی و محتوای پورنوگرافی و کتب و مجلات سیاسی و مذهبی به شدت برخورد می شود. مطابق قوانین بین‌المللی همراه داشتن هرگونه مواد مخدر، سلاح و سرد و گرم، کالاهای ساخته شده با عاج فیل و یا دی‌وی‌دی بیشتر از ۱۰ حلقه و محصولات ساخته شده از پوست حیوانات ممنوع است. مایعات، ژل و عطر کمتر از ۱۰۰ میلی لیتر باید حتما در ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی شفاف باشند. واردات زنبور، نخل، نخل نارگیل یا برگ نخل و نخل نارگیل و مواد غذایی غیرکنسروی و اقلام شکننده در بسته‌بندی نامناسب مجاز نیست..

قوانین کالا برای مهاجرین:

طبیعتاً مهاجرین به حجم باری بیشتری نیاز دارند بنابراین حاکمیت عمان با در نظر گرفتن این مورد، اجازه ورود بار بیشتر را به این مسافرین می‌دهد اما با شرایط خاص. برای معافیت از پرداخت عوارض لوازم خانگی و شخصی، وسایل باید متعلق به خود شخص بوده و مدت بیشتر از ۶ ماه از آن‌ها استفاده کرده باشد یا اینکه فرد مذکور به مدت یک سال در خارج از عمان زندگی کرده باشد.

قوانین واردات حیوانات خانگی:

اهمیت دانستن قوانین ورود حیوانات برای افرادی که حیوانات خانگی دارند در این نکته است که هرگونه فعالیت غیرقانونی یا از روی ناآگاهی نسبت به ورود حیوانات به عمان باعث قرنطینه حیوان تا ۶ ماه می‌شود بنابراین قبل از اقدام به مسافرت به عمان اقدام پیش‌رو را انجام دهید. حیوانات باید در ساک‌های مخصوص به قسمت بار هواپیما تحویل داده‌ شوند و مدارک لازم برای ارائه به مسئولین عمانی همراه مسافر باشند. از جمله این مدارک مجوز واردات از وزارت کشاورزی و شیلات، گواهی سلامت توسط کارشناسان معتبر ایران و گواهی واکسیناسیون حیوان حداقل ۱ ماه و حداکثر ۶ ماه قبل از پرواز. لازم به ذکر است سگ و گربه و حیواناتی که مستعد هاری هستند باید ۶ ماه در قرنطینه تحت نظر قرار گیرند و در خصوص پرندگان باید گواهی خروج پرنده از مسئولین ایرانی دریافت شود.

چه داروهایی برای سفر به عمان ممنوع است؟

لیست داروهای ممنوعه در عمان هر ساله توسط وزارت بهداشت این کشور اعلام می‌شود. در کل داروهایی که جنبه مخدر داشته و همراه‌داشتن آن‌ها توسط افراد در تمامی دنیا ممنوع بوده در عمان نیز ممنوع است. از جمله مهم‌ترین داروهای ممنوعه در عمان می‌توان به مورفین، متادون، کدئین فسفات و شربت‌هایی نظیر فنوباربیتال و هیدروکسی زین اشاره کرد. ما در مقاله‌ای جداگانه به طور کامل و مفصل به داروهای ممنوعه در سفر به عمان  پرداخته‌ایم که به شما توصیه می‌کنیم قبل از سفر به عمان حتماً آن را مطالعه کنید؛ چرا که حمل بار غیرمجاز به عمان علاوه بر جریمه نقدی و حبس می‌تواند به اخراج شما از این کشور و بروز مشکل در فرایند اخذ ویزا از سایر کشورها منجر شود. بهتر است هنگام سفر به عمان از جایگزین‌های مجاز برای موارد ممنوعه استفاده کنید و با حمل مقدار مجاز و نسخه ترجمه شده از پزشک متخصص و نامه از شرح درمان خود امکان هرگونه مشکل را کاهش دهید.

چند پرسش متداول

مقدار بار مجاز چقدر است؟

مقدار بار مجاز برای هر مسافر کشور عمان ۳۲ کیلوگرم است.

حمل هوایی به عمان چگونه است؟

برای حمل بار به عمان با مسئولین نمایندگی ایرلاین پرواز خود تماس بگیرید یا اگر قصد ارسال کالا به عمان دارید با مسئولین نزدیک‌ترین فرودگاه بین‌المللی که پرواز به مقصد مسقط دارد تماس بگیرید و مراحل را بپرسید. ارسال بار به طور معمول ۳ الی ۴ روز طول می‌کشد.

هزینه حمل بار به چه صورت است؟

هزینه حمل بار از هواپیمای به هواپیمایی دیگر فرق دارد و براساس وزن، ابعاد، انبارداری و حمل درون فرودگاهی متفاوت است. هزینه حمل بار را باید قبل از پرواز به هواپیمایی پرداخت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up