سرمایه گذاری خارجی – مزایا و معایب

سرمایه گذاری خارجی و دلاری

این روزها  دغدغه اصلی اکثر مردم این است تا با تلاش و کوشش بتوانند به اهدافی که در نظر دارند دست یابند و برای خویش، خوانواده و عزیزان خود، رفاه و آسایش بیشتری فراهم کنند. گاهی این رفاه مربوط به مسائل تحصیلی و شغلی فرزندانمان مربوط است و گاهی به خرید خانه، ماشین و یا … مربوط می‌باشد؛ در هر حال همه‌ی این‌ها یک نقطه‌ی اشتراک دارند آن هم وجود سرمایه است .

امروزه برای انجام دادن هر کاری یا خرید هر چیزی نیاز به منبع درآمد خواهیم داشت، اما مشکل اصلی اینجاست که عموما میزان حقوق و درآمد مردم با توجه به کارهایی که انجام می‌دهند بسیار پایین است. پس مسلما برای افزایش سرمایه‌های خود باید به فکر راه جدیدی باشید، ولی چه راهی وجود دارد تا بعد از مدت زمان مشخص مقدار سرمایه ما چند برابر مقدار اولیه‌اش شود؟

منظور از سرمایه گذاری چیست؟

مسلما اگر کمی درباره‌ی سوالی که در پاراگراف قبلی پرسیده شد فکر کنید متوجه خواهید شد که سرمایه گذاری بهترین راه برای شما خواهد بود. اما سرمایه گذاری چیست؟

اگر بخواهیم به زبان علم اقتصاد سرمایه گذاری را تعریف کنیم باید این گونه بگوییم: “سرمایه گذاری به معنای تخصیص منابع مالی به یک یا چند دارایی مختلف، به امید به دست آوردن منابع با ارزش‌تر در آینده است.” در واقع شما می‌توانید منابع مالی خویش را در دارایی‌هایی مثل سهام شرکت‌ها، اوراق درآمد ثابت، املاک، خودرو، طلا و جواهرات، ارزهای خارجی و… سرمایه گذاری کنید؛ با افزایش قیمت این دارایی‌ها سرمایه شما نیز به همان میزان افزایش پیدا خواهد کرد.

سرمایه گذاری خارجی | تعریفی ساده

به بیانی بسیار ساده، سرمایه گذاری خارجی به معنای جریان سرمایه از یک کشور به کشور دیگر و اعطای  سهام مالکیت شرکت‌ها و دارایی‌های کشور میزبان است. امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی کشورهای مختلف، جذب سرمایه گذار خارجی می‌باشد؛ مسلما هر چقدر یک کشور در جذب سرمایه گذاران خارجی موفق‌تر عمل کند، به همان میزان به رشد و توسعه‌ی اقتصادی، افزایش فرصت‌های شغلی، افزایش میزان کیفیت تولیدات و … کمک کرده است.

معرفی انواع سرمایه گذاری خارجی

در ادامه به انواع رایج سرمایه گذاری پرداخته ایم:

1. سرمایه گذاری پورتفولیو (Portfolio investment)

در این نوع سرمایه گذاری، سرمایه داران می‌توانند اوراق قرضه یا سهام شرکت‌ها را خریداری کنند. در سرمایه گذاری پورتفولیو، سرمایه گذاری هیچ کنترلی بر عملکرد شرکت نخواهد داشت.

2. سرمایه گذاری مستقیم خارجی (Foreign direct investment (FDI))

زمانی اتفاق می‌افتد که یک فرد یا نهاد خارجی اقدام به تاسیس یک کسب و کار در کشور دیگر می‌کند. در این نوع سرمایه گذاری، فرد بر عملیات شرکت کنترل دارد.

سرمایه دلاری

معرفی مزایای سرمایه گذاری خارجی

سرمایه گذاری خارجی برای شما مزیت‌های بسیاری به همراه خواهد داشت که در اینجا چند مورد از آن‌ها را معرفی می‌کنیم:

  • داشتن تضمین پرداخت غرامت در صورت ملی شدن و سلب مالکیت
  • اعطای حقوق و تسهیلات
  • وجود قوانین حمایت از سرمایه گذاران خارجی
  • امکان انتقال آزادانه اصل سرمایه
  • امکان اخذ ویزا و اقامت (با توجه به شرایط و کشور سرمایه گذاری)
  • امکان سرمایه گذاری در در کلیه‌ی زمینه‌های تولیدی، صنعتی و کشاورزی و…
  • امکان ارجاع اختلافات سرمایه گذاری به مراجع بین‌المللی
  • و…

معرفی معایب سرمایه گذاری خارجی

مسلما فقط شناخت مزایا در هنگام سرمایه گذاری به تنهایی کافی نخواهد بود، پس شناخت معایب نیز برای شما ضروری خواهد بود، به همین جهت در اینجا به معرفی مهمترین معایب سرمایه گذاری خارجی خواهیم پرداخت:

  • مشخص نبودن میزان تسهیلات نسبت به آورده
  • امکان تاثیر تحریم‌ها در سرمایه گذاری خارج از ایران
  • وجود ریسک بالا به دلیل عدم ثبات اقتصادی در ایران
  • وجود درصد تورم بالا در ایران و روند صعودی آن
  • وجود نقش پر رنگ دولت و نهادهای دولتی در سرمایه گذاری
  • رتبه جهانی پایین ایران در شاخص‌های بانک مرکزی
  • و…

در پاراگراف‌های بالا سعی کردیم شما را تا حدودی با مزایا و معایب سرمایه گذاری خارجی آشنا سازیم. توجه داشته باشید که مواردی که ذکر شدند به نسبت کشورهایی که در آن ها قصد دارید به سرمایه گذاری بپردازید، متفاوت خواهد بود.

بررسی استانداردهای خارجی برای سرمایه گذاری

از دیگر مواردی که هنگام سرمایه گذاری خارجی باید در نظر گرفت، بررسی استانداردهای مقصد مورد نظر برای سرمایه گذاری است. سرمایه گذاری در کشورهایی که از استانداردهای سرمایه گذاری پیروی نمی‌کنند نه تنها باعث سود و پیشرفت نشده بلکه باعث ازبین رفتن سرمایه اولیه نیز خواهد شد. از استانداردهایی که می‌توان برای امنیت سرمایه گذاری خارجی بررسی کرد می‌توان به کیفیت‌های نظارتی، فساد و میزان ریسک مصادره اموال اشاره کرد.

کلام آخر

برای سرمایه گذاری خارجی و کسب سود و منفعت، نیاز به آگاهی از شرایط سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و علل خصوص شرایط حقوقی و قانونی آن کشور خارجی خواهید داشت. در این مقاله ما همه‌ی تلاش خود را کرده‌ایم تا شما را به بهترین نحو با سرمایه گذاری خارجی و همچنین معایب و مزایای آن آشنا سازیم.

عموما از سرمایه گذاری خارجی برای اخذ ویزا و اقامت در کشورهای خارجی استفاده می‌شود؛ اگر شما هم قصد دارید از ایران مهاجرت کنید پیشنهاد ما استفاده از این روش برای گرفتن ویزا و اقامت در کشور مورد نظرتان است. فراموش نکنید که سرمایه گذاری و اخذ اقامت در هر کشور شرایط و فاکتورهای خاص خود را می‌طلبد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up