بندرهای عمان؛ ابزارهای توسعه عمان

بندرهای غمان

بندرهای عمان، نقش بزرگی در تجارت و اقتصاد عمان دارا هستند. بنادر عمان با داشتن ترافیک بالای حمل و نقل، از کشورهای پیشرو تجارت دریایی در خاور میانه محسوب می‌شود.

پورت‌های عمان، نقش زیادی را در توسعه کشور دارند و در سال‌های اخیر، سرمایه گذاری‌های زیادی از طرف کشورهای اروپایی بر روی عمان صورت گرفته است.

نقش کاربردی بندرهای عمان

بنادر عمان دروازه‌های تجارت این کشور هستند، اما این بنادر وظایف بسیار زیادی دارند و صرفا بر روی یک موضوع تمرکز نمی‌کنند.

تجارت

عمان در منطقه‌ای استراتژیک قرار گرفته است، این امر باعث شده تا حجم زیادی از بار به این کشور، جهت لجستیک انجام شود.

صنایع

بندرهای عمان، در جهت توسعه زیرساخت‌های این کشور بسیار موثر عمل می‌کنند. مواد اولیه بسیاری از زیر ساخت‌ها و صنایع، از طریق بنادر عمان حمل می‌شود.

ماهی‌ گیری

ماهی گیری از قدیمی‌ترین پیشه‌ها در عمان محسوب می‌شود و بنادر عمان، نقش مهمی را برای صیادان عمان دارد.

نفت و گاز

عمده صادرات نفت و گاز عمان، از طریق بندرهای عمان صادر می‌شود و اقتصاد عمان به مانند بقیه کشورهای خاورمیانه نیز بر پایه نفت است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص واردات و صادرات به عمان، با لیدینگ عمان همراه باشید.

بزرگترین بنادر عمان

عمان با داشتن یک نوار ساحلی طولانی، یکی از کشورهای مهم در حوزه حمل و نقل محسوب می‌شود و ترافیک بالایی را در تجارت تجربه می‌کند.

بندر مسقط

بندر مسقط مهم‌ترین بندر عمان محسوب می‌شود و در پایتخت عمان جای گرفته است. این بندر  در دریای عمان قرار گرفته است و کاربردهای زیادی را دارد. این بندر به بندر سلطان قابوس نیز معروف است.

این بندر تاریخی بسیار زیادی دارد و در تجارت با کشورهای روم و یونان مورد استفاده قرار می‌گرفته است. این بندر پس از ورود مسلمانان رونق بسیار بیشتری را تجربه کرد.

این بندر دارای زیرساخت‌های بسیار بزرگی می‌باشد و خدمات زیادی را برای مسافران و کشتی‌های تجاری ارائه می‌دهد. این بندر دارای گمرک و خدمات تعمیرات کشتی نیز هست.

جزئیات بندر مسقط

بندر مسقط یکی از مهم‌ترین بندرهای عمان محسوب می‌شود و توانایی بالایی را لجستیک کالا و نفت و گاز دارد.

اسکله

این بندر دارای 8 اسکله بسیار بزرگ می‌باشد و این قابلیت را ایجاد می‌‌کند که کشتی‌های بزرگ تا طول 400 متر نیز در این بندر پهلوگیری کند.

حجم بار وارداتی و صادراتی

این بندر سالانه قریب به 20 میلیون تن کالا را حمل می‌کند و از پرافیک‌ترین پورت‌های عمان محسوب می‌شود.

بندر صلاله

این بندر را می‌توان بزرگترین بندر جنوب عمان دانست و از مهم‌ترین پورت‌های عمان محسوب می‌شود.

بندر صلاله در استان ظفار واقع شده است و از سال 1998 فعالیت بسیار گسترده‌ای را ایجاد کرده است.

این بندر در نقطه‌ای بین قاره‌ای قرار گرفته است و تبادل بسیار زیادی را با کشورهای آفریقایی و شرق آسیا دارد.

ترمینال‌های بندر صلاله

بندر صلاله دارای 6 اسکله است و چندین ترمینال را در دل خود جای داده است هر کدام از این ترمینال‌ها نقشی متفاوت را در صادرات و واردات کالا دارا هستند.

ترمینال‌های کانتینری

4 اسکله در اختیار بارهای کانتینری است و سالانه بیش از 4 میلیون تن کالا و بار را لجستیک می‌کند.

ترمینال فله‌ای

دو اسکله در این بندر متعلق به بارهای فله‌ای است و سالانه بیش از 17 میلیون تن کالا را جا به جا می‌کنند.

این ترمینال از مدرن‌ترین تجهیزات در بارگیری استفاده می‌کند و مخازن دخیره سازی و پردازش بسیار بزرگی را دارد.

این نوع ترمینال اکثرا برای صادرات و واردات مواد معدنی، کشاورزی، آهن آلات و نفت و گاز استفاده می‌شود.

ترمینال فله‌ای سالانه در حال گسترش است و پس از پایان توسعه، ظرفیت بارگیری این بندر به بیش از 25 میلیون تن بار در سال افزایش می‌یابد.

بندر صحار

بندر صحار را می‌توان از قدیمی‌ترین بندرهای عمان دانست، این بندر در زمان‌های قدیم تبادل تجاری بسیار زیادی را در بندر سیراف ایران داشته است. این بندر در یکی از شمالی‌ترین مناطق عمان قرار گرفته است.

بندر صحار در استان باطنه قرار گرفته است و فعالیت‌های تجاری و صنعتی این بندر باعث شده است تا ترافیک زیادی در این بندر به وجود بیاید.

این بندر در منظقه آزاد صحار قرار گرفته است و به شرکت‌های خارجی اجازه فعالیت بدون مالیات را می‌دهد. همین امر باعث شده است تا این بندر پیشرفت بسیار بزرگی را تجربه کند.

ظرفیت بندر صحار

بندر صحار تا به امروز دارای 3 اسکله است که سالانه 10 میلیون تن کالا را جا به جا می‌کند. بندر صحار در حدود 200 کیلومتری پایتخت یعنی مسقط قرار گرفته است و باعث شده تا فعالیت‌های این بندر بسیار گسترده باشد. این بندر در حال حاضر کالاهای پتروشیمی و نفتی، مواد غذایی و صنعتی را دستور واردات و صادرات دارد.

همچنین مردم شهر صحار، از دوران قدیم پیشه‌های صنعتگری به مانند تولید آهن و مس داشته‌اند. همین امر باعث شده است تا کارخانه‌های تولید فولاد و مس را در نزدیکی این بندر داشته باشد.

بندر دقم

این بندر از جدیدترین پورت‌های عمان محسوب می‌شود و در سواحل شرقی عمان قرار دارد. این بندر موقعیتی بسیا کلیدی قرار گرفته است و یک راه میان دریای عمان، اقیانوس هند و دریای سرخ است. بر همین اساس، بندر دقم در آینده‌ای نزدیک، فعالیت‌های بسیار پر ترافیکی را تجربه می‌کند.

توسعه بند دقم

این بندر یکی از اهداف 2040 کشور عمان محسوب می‌شود و نقش بزرگی را در آینده صنعت ترانزیت و صادرات نفت دارد.

با توسعه این بندر، فرصت‌های شغلی بسیار زیادی به وجود خواهد آمد.

ویژگی‌های بندر دقم

بندر دقم دارای مجهزترین تجهیزات و زیرساخت‌ها است که می‌توان به سوله‌های بزرگ و تجهیزات بارگیری اشاره کرد. همچنین این بندر عمق بسیار زیادی دارد که باعث می‌شود تا کشتی‌های بزرگ نیز توانایی پهلوگیری در اسکله‌هیا این بندر را نیز داشته باشند.

چشم انداز بندر دقم
  • با توسعه این بندر، بار ترافیکی این بندر در صادرات بسیار زیاد می‌شود.
  • با صادرات بیشتر نفت از طریق این بندر، نوسانات قمت نفت کاهش بیشتری پیدا می‌کند.
  • دقم یکی از مناطق آزاد عمان محسوب می‌شود و این امر باعث می‌شود تا سرمایه گذاری‌های زیادی از سوی دیگر کشورها در دقم صورت بگیرد. این امر باعث توسعه سریع‌تر منطقه آزاد دقم شود.

جمع بندی

کشور عمان در آینده‌ای نزدیک، سهم خود را از تجارت کالا و نفت چند برابر می‌کند، چرا که در این راه سیاست‌های بسیار مفیدی اتخاذ شده است. سرمایه‌گذاری‌های خارجی در بندرهای عمان روزانه در حال افزایش است و در نهایت توسعه کشور عمان نیز با سرعت بیشتری صورت می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up