واردات و صادرات

عمان
ایران

صادرات میوه به عمان

میوه از نیازهای مبرم و روزانه تمام افراد جامعه است. کشورهای حاشیه خلیج فارس به واسطه داشتن آب و هوای گرم و خشک، اجازه رویش تمامی گیاهان و درختان را ندارند. ایران به دلیل داشتن آب و هوای چهار فصل، منابع آب کافی، محدودیتی را برای تولید میوه و سبزیجات ندارد. از دلایل مهم دیگر، نزدیکی ایران به کشور عمان است، چرا که میوه و سبزیجات را نمی‌توان برای بلند مدت در مسیر صادرات نگه داری کرد.

تجارت میوه در عمان

تاثیر شرایط اقتصادی عمان بر واردات و صادرات میوه

ابتدا بهتر است به روابط سیاسی ایران و عمان بپردازیم. ایران و عمان از دوران باستان در دریانوردی و تجارت کالا با هم در ارتباط بوده‌اند، این ارتباط تا به امروز نیز ادامه داشته و روابط دیپلماتیک و سیاسی این کشور از دوران قدیم تا زمان حال، به بهترین شکل ادامه داشته است. از طرفی هم اقتصاد عمان در شرایط بسیار خوبی است و تورم در این کشور رقم زیر 3% را تجربه می‌کند، همچنین رتبه سوم قدرتمندترین پول جهان نیز در دست کشور عمان است. از همین رو این کشور برای میوه‌ها و سبزیجات با کیفیت، بهای کافی را می‌پردازد و فرصت عالی برای صادر کنندگان به وجود می‌آید. همانطور نیز که گفته شد، عمان توان کشاورزی زیادی را ندارد، در نتیجه، قیمت میوه به نسبت ایران بیشتر می‌شود؛ بنابراین تجارت میوه در عمان را توجیه می‌کند.

بنادر صادراتی عمان

بهترین بنادر صادرات میوه به عمان، چابهار و بندرعباس محسوب می‌شوند و فاصله تقریبا نزدیکی را به بنادر صحار و مسقط در عمان  دارند. بهترین راه صادرات میوه و سبزیجات نیز به عمان از طریق بنادر و مسیر دریایی است.

میوه‌ها و سبزیجات پر درخواست در عمان

  • پرتغال
  • هندوانه
  • کیوی
  • سیب
  • کاهو
  • گوجه فرنگی
  • پیاز
  • بادمجان
  • سیب زمینی

سرانه مصرف صادرات میوه و سبزیجات در عمان

عمان در بحث کشاورزی، بدلیل نداشتن آب کافی و زمین‌های حاصلخیز، نیازمند واردات است. مصرف میوه و سبزیجات در این کشور بالا است، در نتیجه رفع کمبودها، واردات این اقلام خوارکی، زیاد است.حدود 60% از میوه و سبزیجات مصرفی در عمان، از طریق واردات تامین می‌شود، سهم ایران نیز در این بین بسیار زیاد است.

فاکتورهای مهم در صادرات میوه و سبزی‌ها به عمان

قطعاً برای اقدام به شروع هر کاری، چندین فاکتور در نظر گرفته می‌شود. بحث صادرات نیز از این قاعده مستثنا نیست و اهمیت بالایی را برای امور قبل از صادرات دارد. صادرات میوه و سبزی‌ها پیچیدگی خود را دارد چرا که محصول صادراتی به‌سرعت طراوت خود را از دست می‌دهد یا دچار آفت و کپک‌زدگی و فساد می‌شود. جدای مسائل برداشت محصول تازه و کشاورزی اصولی و بسته‌بندی و ارسال به‌موقع موارد دیگری نیز دراین‌خصوص اهمیت دارد که اینجا به بررسی هرکدام می‌پردازیم.

۱-شناخت بازار هدف

در بحث تجارت بین‌الملل و بازاریابی بین‌الملل شناخت بازار هدف همواره چالشی کلان بوده و هست. تجار زیادی به دلیل عدم مطالعه و شناخت بازار هدف در کشور مقصد با ضرر کرد زیاد مواجه شده‌اند. شناخت بازار هدف به‌خصوص در صنعت مواد غذایی که بحث ذائقه افراد دخیل است از اهمیت بالایی برخوردار است. شناخت بازار پروسه‌ای است که باید توسط متخصصان بازاریابی کشور مقصد در یک فرایند تحقیقات بازار به خروجی برسد. در این پروسه و پیداکردن متخصصان بازاریابی و مشاوران کسب‌وکار در عمان تیم لیدینگ عمان باسابقه فعالیت طولانی‌مدت در کنار تجار و بازرگانان ایرانی است که بتوانند حاشیه ریسک صادرات خود را کم کنند. از مهم‌ترین مواردی که مشاوران ما در بحث تحقیقات بازار میوه و سبزی‌ها بررسی می‌کنند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مقدار مصرف اقلام صادراتی
  • تقاضای فصل
  • الگوهای تقاضا
  • نیاز مصرف‌کننده
  • نوع میوه و سبزی‌ها
  • قیمت رقابتی
2- بسته بندی محصولات

بسته بندی باید شاخص‌هایی را داشته باشد.

  • بسته بندی باید زیبا باشد.
  • بسته بندی نباید حجم زیادی را اشغال کند
  • بسته بندی باید به گونه‌ای باشد که میوه را تازه نگه دارد
  • بسته بندی باید به گونه‌ای باشد که از آسیب رسیدن به میوه، جلوگیری کند.
3- بررسی و تحلیل نیاز بازار

تاجر باید تمامی موارد اعم از قیمت، نیاز مصرف کننده و نیازهای هر فصل را به خوبی تحلیل و شناسایی کند.

4- ایجاد روابط قوی در فروش و توزیع

تاجر باید روابط خوبی را با توزیع کنندگان و خرده فروشان ایجاد کند. با ایجاد روابط تجاری قوی، پیشرفت بسیار بهتری را در زمینه صادرات و فروش به دست می‌آورد. در نتیجه این کار شما نیازهای بازار را بهتر درک می‌کنید و بازخوردها را نسبت به محصولات بهتر درک می‌کنید.

5-آماده‌سازی محصول

میوه صادراتی که در اصطلاح عامیانه به آن سوپر می‌گویند، باید دارای بالاترین کیفیت باشد، چرا که شما دارای رقبا هستد و باید بتوانید بهترین کیفیت را برای صادرات آماده کنید. توجه داشته باشید که میوه‌ها نباید دارای لک و زدگی باشند، چرا که اولین معیار برای خرید میوه، ظاهر میوه است. همچنین سبزی‌ها نیز نباید له شدگی داشته باشند و در بهترین شرایط ممکن به دست مشتری برسد.

6- حمل و نقل

بهترین راه صادرات میوه و سبزیجات به عمان از ایران، راه دریا است. دو بندر بزرگ چابهار و بندرعباس، بهترین و نزدیک‌ترین راه برای تجارت میوه و سبزیجات در نظر گرفته می‌شود. باید توجه داشته باشید که برای حمل میوه و سبزیجات، باید از ماشین‌ها و ظروف یخچال دار استفاده کنید تا در آخرین مرحله توزیع یعنی رسیدن کالا به دست مشتری، میوه تازگی خود را داشته باشد. بسته به هر کالا، باید بهترین زمانبدی را برای ارسال لحاظ کنید.

7- ترخیص محموله صادراتی

پس از ورود محموله به عمان، نیاز به ترخیص کالا از دروازه‌های گمرک را دارید، گمرک نیز مراحل خاصی را برای ترخیص کالا در نظر می‌گیرد.

  • فرد یا وکیل قانونی، ملزم به حضور در گمرک است.
  • اطلاعات لازم در مورد هر کالا را ارائه دهد.
  • پرداخت هزینه‌های عوارض و مالیات (عوارض اداره کشاورزی نیز اعمال می‌شود.)
  • بازرسی اقلام وارداتی توسط ماموران گمرک
  • مجوزهای لازم برای ترخیص را باید ارائه دهید(برای اخذ هر مجوز، باید به اداره مربوط مرجعه کرد)
  • ارائه بارنامه
  • قبض انبار
  • گواهی سلامت محصول

پس از انجام این موارد شما می‌توانید میوه و سبزیجات خود را ترخیص کنید.

8- بازخورد و اعمال دستورالعمل‌های جدید در صادرات میوه و سبزیجات به عمان

نتیجه‌گیری بعد از اتمام یک پروسه، به موفقیت‌های آینده یک کسب و کار بسیار کمک می‌کند و در صادرات نیز این امر بسیار حیاتی است. بهتر است که بازخوردهای مشتری، فروشندگان و توزیع کنندگان را در نظر بگیرید. چرا که شما بر اساس آمار و داده‌ها به اصلاح و پیگیری یک پروسه می‌پردازید.

مجوز ها و شرایط واردات و صادرات میوه به عمان

عمان در بحث کشاورزی، بدلیل نداشتن آب کافی و زمین‌های حاصلخیز، نیازمند واردات است. مصرف میوه و سبزیجات در این کشور بالا است، در نتیجه رفع کمبودها، واردات این اقلام خوارکی، زیاد است.حدود 60% از میوه و سبزیجات مصرفی در عمان، از طریق واردات تامین می‌شود، سهم ایران نیز در این بین بسیار زیاد است.

مجوز صادرات

برای صادرات میوه و سبزیجات به عمان، شما نیاز به مجوزهای معتبر دارید. مجوز از وزارت جهاد کشاورزی، مهم‌ترین مجوز شناخته می‌شود. اما دریافت این مجوز نیاز به مدارک زیر را دارد:

• درخواست کتبی

• کارت بازرگانی

• گواهی بهداشت و سلامت محصول

•گواهی قرنطینه

کارت بازرگانی

کارت بازرگانی اولین شرط تجارت و صادرات یک تاجر است. کارت بازرگانی به تاجر این قدرت را می‌دهد تا در سطح جهان و بین‌الملل به تجارت بپردازد.

ثبت شرکت برای تجارت میوه در عمان

عمان برای ایجاد کسب و کار، شرایط بسیار ویژه‌ای را در نظر گرفته است، این شرایط به عنوان یک تسهیل دهنده برای صادرات میوه به شمار می‌رود. شما می‌توانید در مناطق آزاد این کشور به راحتی ثبت شرکت کنید و به صادرات میوه به این کشور مشغول شوید. یکی از مهم‌ترین مزایای ثبت شرکت در مناطق آزاد، معافیت مالیات است، مزایای دیگر را نیز می‌توانید در صفحه ثبت شرکت مطالعه بنمایید.

عوارض گمرک در صادرات میوه به عمان

در عمان بسیاری از کالاهای وارداتی، معاف از پرداخت عوارض گمرک هستند، اما گمرک عمان، برای میوه و سبزیجات، عوارض گمرک را در حدود 4.7% در نظر گرفته است.

ارسال میوه به عمان

ارزش افزوده در صادرات میوه به عمان

علاوه بر صادرات میوه‌های تازه به عمان، فرصت‌های دیگری برای ارتقای ارزش صادرات و سودآوری بیشتر وجود دارد. یکی از این فرصت‌ها، فرآوری و بسته‌بندی میوه قبل از صادرات است.

مزایای فرآوری و بسته‌بندی میوه

افزایش ماندگاری: فرآوری میوه به روش‌های مختلف مانند خشک کردن، کنسرو کردن و انجماد، ماندگاری آن را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد. این امر به شما امکان می‌دهد تا میوه را در فصولی که در عمان کمبود آن وجود دارد، صادر کنید.
افزایش ارزش: بسته‌بندی جذاب و باکیفیت می‌تواند ارزش میوه را در بازار عمان افزایش دهد.
ایجاد تنوع: می‌توانید با فرآوری میوه، محصولات متنوعی مانند آبمیوه، مربا، کمپوت و شربت تولید و به عمان صادر کنید. مطالعه بیشتر 

صادرات مصالح ساختمانی به عمان

مصالح ساختمانی در عمان، بازار مناسبی را دارد، چرا که این کشور سخت و سازهای زیادی را انجام می‌دهد. بر همین اساس، عمان بسری مناسب برای صادرات مصالح ساختمانی به شمار می‌رود. با توجه به افزایش حجم صادرات مصالح ساختمانی به عمان، می‌توان انواعی از مصالح و متریال را به کشور عمان صادر کرد.

صادرات مصالح ساختمانی به عمان
keyboard_arrow_up